Thursday, 17 September 2009

kuih-kuih pelik di hari lebaran

Boleh di katakan semua blog yang aku masuk mesti cakap pasal raya...
kat facebook pun belambak2 orang antar kad raya,duit raya,rendang raya...
tak di lupakan kuih raya...

tapi aku tertarik dengan nama-nama pelik kuih raya..
bagi aku pelik,mungkin tidak bagi korang..
sebab aku tak pernah dengar,makan mungkin..
tapi tak tau la kot diorang buat penjenamaan semula kuih raya kan?

antara nama-nama kuih yang pelik...

mambo afrika(buatan mamat afrika sambil membuat tarian mambo no. 5)

Sardinian Tart(tart yang ade sardin mungkin..hehe)

Riz-Q(buatan penyanyi bernama Riz kot)


kuih raya apa yang korang suka makan time raya?
aku suka giler makan kuih tiram buatan pekan rabu...
dah ler kecik-kecik,comel,tak berminyak plak tu...
perghh...setakat sebungkus tu aku bole makan sorang jer...
sedap giler..tapi tahun ni aku tak balik kuale kangsar..
so memang tak dapat merasa la kuih tiram pekan rabu..
dapat tengok gambar pun jadi laa..hehe


25 comments:

Nakamura Kazuki said...

ambe tak kesah layan je...cuma paling wajib musti ketupat cicah rendang daging......sodap2....

areQue said...

huhuhu..akak jumpe kuih baru sejak kerja nih

kuih almond cookies

prnh dgr kew???

ahahhahhahha..best..blum tau ble nk kawin la omar...

ko ada abg bg ar akak 1

kuikuikui~~

PROFkusut said...

awak...
saye suke biskut makmur jek..
tak pelik..
tapi penuh kemakmuran.. ekeke

aien~s corner said...

aien ske bizkut peanut!!!..heehe

Mohd Hafizd said...

banyak tuhhhh~ buat delivery ke utara takkk??? heheh

ashie023 said...

sardinian tart..x penah dengo..siyes..hehehe..

bahulu gak best..

cik ian@aH Lian~ said...

ouh,
kuih tiram tuh
mcm ner ek?
tak berapa jelas lak
gambo tu...

sI tEDI said...

cikgu ian. kuih tiram pun macam kuih lidah buaya. ceh .. kondipen je aku jawab!!

aku suka kue tiaw.. hidup kuew tuawwwww!!!

okey! Okey!!
aku suka kerepek keladi kaler ungu tu!! la la la

arque said...

rumah aku banyak semut.so kau makan sarang die.
sarang semut! haha

kuih tiram tu kuih ape hah?aku tahu makan je. ;P

arque said...
This comment has been removed by the author.
DaliaLiyana said...

yeahh,,nak raye da..
camat hari raye..
pulang dgn selamat..
kem salam org kg..
jgn lupa tapau kuih raye utk DL....hehehe..
take care!

DaliaLiyana said...

yeahh,,nak raye da..
camat hari raye..
pulang dgn selamat..
kem salam org kg..
jgn lupa tapau kuih raye utk DL....hehehe..
take care!

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

kuih tiram tu skan orang dah komersilkan...

kengkadang masa lunch beli gak.. memang skali hadap jer kann... sebungkus singgit jer..

apa2 pon kuih2 lama gak bezzz..

apei said...

gua pun suka kuih tiram. saje nak bagi tau raya ke 4 gua berada di kuala kangsor.

kEy said...

yang lain tu okey lagi,
sampai kat riz-Q tu hape ke punye name kuih raye tu.
mcm nme enjin jerk.
ape2 p0n~
selamat hari raya!

p/s : kuih tiram tu hape?

Solehah said...

x penah jumpa pun kuih tiram pekan rabu tu..hehe..tgk gambo cam best je kuih tu..

Ms.Independant said...

Kueh tart tetap di ati! Lalala~

Salam Aidilfitri! :)

Rozita said...

kuih2 raya akak tk bape nak kisah sgt
akk suka makan nasi impit jerk..
klu makan lemang pun cicah ngan sri kaya..pelik tak? :)

farah said...

cornflakes bermadu boleh?

:P

misz benida said...

wei,xjdik la bli bskut ngan ko..
smlm aku dh buat sdri..
brdulang2..
ckup la kot tuk aku soreng..
huahhaa

itafukada said...

kuih tiram? apekah??
aku mkn je sume kuih.xde fevret2.huhu..

Lala said...

pernah dgr nama kuih mocha jamaica???
coffee marine??

green said...

tu blom lagi nama kuih time2 mawi mennag af dulu..

Ayu said...

kueh pelik? akak suka makan kueh beskut arab ngan suji..

xder la pelik mana pun.. tapi kan since puasa akak duk mencari kueh lompat tikam.. kelantan punya.. mana nk carik ekk.. sini x der la..

hidayah said...

yg ada gula tu kan

lama x makan udahhh

Blog Widget by LinkWithin